DOUBLE PANDA Lepkavá čierna ryža 1kg  5.80 € s DPH
(4.87 € bez DPH)



Zloženie: čierna ryža 100% 
 
Minimálna trvanlivosť do: viď. obal
Krajina pôvodu: Vietnam  Základné zložky pochádzajú mimo EÚ.
Skladujte v suchu. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
T&T Family,s.r.o.
Wuppertálska 1405/21 040 23 Košice - mestská časť Sídlisko KVP, Slovensko
Na obale je uvedený ilustračný obrázok. 
 
Výživové údaje     na 100g                
Energia         1441 kJ/ 344 kcal
Tuky                      1,6g    
z toho nasýtené mastné kyseliny   0,18g
Sacharidy             75,0g
z toho cukry           0,05g
Bielkoviny              8,5g
Soľ                           0g
 
 
 
Tradičné vietnamské fermentované ryžové víno vyrobené z čiernej ryže
Návod na prípravu
Ingrediencie: 1kg čiernej lepkavej ryže
                         10g kvasiniek na ryžové víno
                         1 liter prevarenej a vychladenej vody 
Postup:
 1. Príprava ryže: Dôkladne prepláchnite a namočte ryžu na 6-8 hodín alebo na celú noc. Potom ju uvarte v pare alebo v hrnci s priemerným množstvom vody, aby ostala lepkavá nie príliš mokrá. Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
 2. Pridanie kvasiniek: Kvasinky rozdrvte na jemný prášok a rovnomerne posypte po vychladenej ryži a dôkladne premiešajte.
3. Fermentácia: Zmes preložte do keramickej alebo sklenenej nádoby, prikryte čistou látkou a  nechajte fermentovať na teplom mieste (pri izbovej teplote) približne 3.5 dní. Počas tohto procesu sa ryža rozloží a uvoľní sladkú šťavu. 
4. Zrenie:  Po prvotnej fermentácii môžete prepasírovať tekutinu cez jemné sitko a nechať dozrievať v sklenenej nádobe ďalšie 2-3 týždne, aby získala plnšiu chuť. 
5. Servírovanie: Pije sa čerstvé ako sladký dezertný alkoholický nápoj. 
Tento nápoj je veľmi dobrý na trávenie a krvný obeh. Na regeneráciu organizmu po pôrode.