DOUBLE PANDA Lepkavá čierna ryža 1kg
5.80 €
s DPH
(4.87 € bez DPH)
- Výrobca: DOUBLE PANDA
- Expedujeme do: 24 hodín
- Vytlačiť stránku produktu
- Upozorniť priateľa na tento produkt
- Sledovať cenu produktu
- Otázky ohľadom produktu: info@vietmarket.sk
Zloženie: čierna ryža 100%
Minimálna trvanlivosť do: viď. obal
Krajina pôvodu: Vietnam Základné zložky pochádzajú mimo EÚ.
Skladujte v suchu. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
T&T Family,s.r.o.
Wuppertálska 1405/21 040 23 Košice - mestská časť Sídlisko KVP, Slovensko
Na obale je uvedený ilustračný obrázok.
Výživové údaje na 100g
Energia 1441 kJ/ 344 kcal
Tuky 1,6g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,18g
Sacharidy 75,0g
z toho cukry 0,05g
Bielkoviny 8,5g
Soľ 0g
Tradičné vietnamské fermentované ryžové víno vyrobené z čiernej ryže
Návod na prípravu
Ingrediencie: 1kg čiernej lepkavej ryže
10g kvasiniek na ryžové víno
1 liter prevarenej a vychladenej vody
Postup:
1. Príprava ryže: Dôkladne prepláchnite a namočte ryžu na 6-8 hodín alebo na celú noc. Potom ju uvarte v pare alebo v hrnci s priemerným množstvom vody, aby ostala lepkavá nie príliš mokrá. Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Pridanie kvasiniek: Kvasinky rozdrvte na jemný prášok a rovnomerne posypte po vychladenej ryži a dôkladne premiešajte.
3. Fermentácia: Zmes preložte do keramickej alebo sklenenej nádoby, prikryte čistou látkou a nechajte fermentovať na teplom mieste (pri izbovej teplote) približne 3.5 dní. Počas tohto procesu sa ryža rozloží a uvoľní sladkú šťavu.
4. Zrenie: Po prvotnej fermentácii môžete prepasírovať tekutinu cez jemné sitko a nechať dozrievať v sklenenej nádobe ďalšie 2-3 týždne, aby získala plnšiu chuť.
5. Servírovanie: Pije sa čerstvé ako sladký dezertný alkoholický nápoj.
Tento nápoj je veľmi dobrý na trávenie a krvný obeh. Na regeneráciu organizmu po pôrode.